Stop výstavbě bez dostatečných parkovacích míst na Praze 5

Stop výstavbě bez dostatečných parkovacích míst na Praze 5

Autor: Jan Smetana | vloženo: 02.07.2018 | 1 podpis
Sdílejte s přáteli

Petice občanů, kteří nesouhlasí se změnami stavby před dokončením „Bellevue Residence Grafická“ bez dvojnásobného navýšení počtu parkovacích míst.

Petiční výbor zastupuje:

Mgr. Jan Smetana, jan.smetana@praha5.cz

Facebook: https://www.facebook.com/smetanaj/

Dle Čl. 18 Listiny základních práv a svobod a Zákona č, 85/1990 Sb. o právu petičním a Zákona č. 131/2000 Sb. o hlavním městě Praze.

My, občané, bezvýhradně odmítáme developerské projekty bez dostatečného počtu parkovacích míst. Žádáme, aby při schvalování projektů byl požadavek alespoň 1,5 parkovacího místa k jednomu bytu. Není možné přenášet náklady výstavby na obyvatele okolních ulic.

Odůvodnění:

V konkrétním případě při schvalování Bellevue Residence Grafická ve Výboru územního rozvoje dne 13.2 2018 nedošlo k odmítnutí změny stavby před dokončením na návrh Mgr. Jana Smetany, kdy developer zvyšuje počet bytových jednotek z 122 na 180 při zachování vybudování pouhých 166 parkovacích míst. Současně se navyšuje podíl lůžek na krátkodobé hotelového typu ubytování na 87.

Výsledkem bude parkování min 70 rezidentů a hotelových hostů v Grafické ulici a okolí.

Již dnes skoro není možné v této oblasti zaparkovat. Výsměchem je, že občané MČ Praha 5 si zaplatí povolení a pak dostávají pokuty od Městské policie za nesprávné parkování, protože místa prostě nejsou. Důvodem je především výstavba bez dostatečného počtu povinných parkovacích míst a nedostatek P+R domů a dalších parkovacích ploch na kraji Prahy.

Hlasování ve Výboru územního rozvoje ukazuje na podezřelé okolnosti přípravy projektu a souhlasu městské části pro zahraničního investora.

Petici sestavil petiční výbor:

Mgr. Jan Smetana, ul. Grafická 446/26 Praha 5

Mirka Havlová

MUDr. Miroslav Doležal

Městská část Praha 5

3.zasedání Výboru územního rozvoje městské části Praha 5

konané dne 13.02.2018 jako řádné

číslo usnesení 3/5/2018

5. bod programu

Předkladatel: Hamanová Zuzana, Ing. arch., členka zastupitelstva, předsedkyně Výboru územního rozvoje

"Bellevue Residence Grafická", změna stavby před dokončením

polyfunkční komplex na pozemcích č.parc. 3097, 3098/1, 3098/2 v k.ú. Smíchov

Výbor územního rozvoje městské části Praha 5

I.          Nesouhlasí

1.         se změnou stavby před dokončením "Bellevue Residence Grafická" na pozemcích č.parc. 3097, 3098/1, 3098/2 v k.ú. Smíchov, dle předlož. studie 1/2018, zprac. Bogle architects a.s.

Návrh usnesení podal Mgr. Smetana

Hlasování: 3/6/3 návrh usnesení nebyl přijat

Mgr. Smetana hlasoval pro

II.         Bere na vědomí

1.         změnu stavby před dokončením "Bellevue Residence Grafická" na pozemcích č.parc. 3097, 3098/1, 3098/2 v k.ú. Smíchov, dle předlož. studie 1/2018, zprac. Bogle architects a.s.

Hlasování: 7/3/2 návrh usnesení byl přijat

Komu bude petice předána: Zastupitelstvo městské části Praha 5

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 1

07. 02. 2019 | Himanshu mishra mishra | meerut
If you were interested in playing board game then you should loves to play mahjong free online board game playing by people across the world so just from here play the world famous mahjong without any charges.
+0 | -0
doporučit +

Podepsat tuto petici

Podpis je nutné potvrdit v doručeném mailu