Za zřízení chráněné oblasti přirozené akumulace vod v oblasti soutoku Berounky a Vltavy
37 podpisů

Autor: Václav Vojíř | vloženo: 23.06.2018 | 37 podpisů
Sdílejte s přáteli

Území od soutoku Berounky s Vltavou, od Radotína po velkotržnici Lipence je,podle dosavadních záměrů, určeno k otevření dolu na štěrkopísek.Toto území je však také významný rezervoár podzemní vody, ze kterého okolní městské části mohou brát pitnou vodu, jako ji obdobně už dnes, čerpá město Černošice.

Mohlo by vás zajímat

Celé znění petice

Na pravém břehu Berounky, před soutokem s Vltavou, je situován dobývací prostor Zbraslav IV. Těžba zde může být zahájena ve velmi blízké budoucnosti. Zahájení těžby na těchto pozemcích je reálné, některé pozemky jsou již majetkem těžaře, působícím na pravém břehu.
Je prokazatelné, že při procesech, hodnotících dopady a důsledky těžby, včetně procesu EIA, nebyly respektovány a vyřešeny střety zájmů mezi těžbou štěrkopísku, ověřením množství a kvality podzemní vody a vysoce hodnotným půdním fondem, jak požadují ustanovení platné legislativy.

Nenechme si vybagrovat cenné území za humny, až přijede těžká technika, která způsobí na 30 let hluk a prach, bude už pozdě. Zabraňme zničení podzemní vody, budeme ji potřebovat. Peníze za prodej z vytěženého štěrkopísku jsou jednorázový zisk, ale
tím se zničí ekosystémové služby území a trvalý zdroj pitné vody, jejíž hodnota stále stoupá a cenu štěrkopísku jasně převáží.

Komu bude petice předána: Vládě České republiky

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 4

12. 07. 2018 | Jan Jelínek | Černošice
Prosíme všechny, kteří již podepsali, aby poslali odkaz na petici svým kamarádům. Také nezapomínejte, že je nutno reagovat na potvrzovací e-mail. Děkujeme Jan Jelínek
08. 07. 2018 | Tomáš Kašík | Černošice
Díky za Vaši iniciativu!! Rád připojím svůj podpis.
28. 06. 2018 | Jan Jelínek | Černošice
Prosím podívejte se a sdílejte
27. 06. 2018 | Alena Antonínová | Karlovy Vary
Zájmy týkající se lepší přírody tzn okolí našeho žití by vždy měly mít prioritu před podnikatelskými záměry. Je nutné s přírodou koexistovat, jinak dostaneme neutěšenou krajinu s neutěšenými lidmi (plno duš. chorob viz velkoměstské aglomerace).

Podepsat tuto petici

Podpis je nutné potvrdit v doručeném mailu

Podpisy | 37

• Petr Hašek | Hlavní město Praha