Zachraňme cyklověž u nádraží v Hradci Králové

Zachraňme cyklověž u nádraží v Hradci Králové

Autor: Jakub Lupoměský | vloženo: 01.05.2018 | 937 podpisů
Sdílejte s přáteli

Cyklověž BIKETOWER je taková moderní kolárna budoucnosti. Jde o unikátní automatický samoobslužný skladovací systém pro kola. Uvnitř cyklověže cyklisté mohou uskladnit kola v bezpečném a suchém prostředíbez přístupu jiných osob. Na kolo neprší ani se na něj nepráší a je celou dobu monitorováno kamerovým systémem.

V Hradci u hlavního nádraží vyrostla jedna vůbec z prvních v Česká republice. Za 5 let nepřetržitého provozu, už zde svoje kolo ustájilo VÍCE NEŽ 140 000 CYKLISTŮ.

Věž má ideální pozici, kdy se cestou vlakem domů nemusíte strachovat, že vám kolo zamčené před nádražímdo stojanu někdo odcizil, poškodil nebo minimálně vypustil duši. V cyklověži je kolo v naprostém bezpečípo celou dobu vašeho výletování. Tahle cyklostáj má navíc nepřetržitý provoz a stojí pouze 5 korun na den.  Pro Hradec, ráj cyklistů, si snad nic lepšího nejde ani přát.

My, níže podepsaní, tak vyjadřujeme podporu dalšímu fungování věže, bez které si mnozí z nás již neumí svůj cyklistický život ve městě ani představit. Souhlasíme s tím, že naše podpisy budou využity jako argument pro městské zastupitele, že o cyklověž je mezi občany opravdu velký zájem. Žádáme tedy tímto zastupitele města, aby zajistilo pokračování této služby pro hradecké cyklisty a návštěvníky města, a to jak provoz současné cyklověže na Riegrově náměstí, tak i její návaznost pro případ rekonstrukce hotelu Černigov.

V Hradci Králové už na jednu věž hrdí jsme, pojďme se spojit, aby mohl tento unikátní projekt i nadále sloužit lidem a podporovat tak čilý cyklistický ruch města.

Komu bude petice předána: Magistrát Města Hradec Králové

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 89

23. 05. 2018 | Štěpán Mach | Holice v Čechách
Vydržet bojovat za dobrou věc!!!
22. 05. 2018 | Kamil Fikar Fikar | PRASKAČKA
Často se dovídáme o tom kolik akcí se městu nevede dotáhnout do konce a kolik peněz na tom prodělává (varhany, socha Ulricha, Velké náměstí, Nozomi atd.) Myslím, že i kdyby se na cyklověži trošku prodělalo, tak město nebude špatným hospodářem.
18. 05. 2018 | Alena Čermáková Čermáková | Hradec Králové
Moc dobrá věc a hlavně na výborném místě!!! Využívám ke spokojenosti :-)
18. 05. 2018 | Vlastimil Jaroslav | Hradec Králové
Jsem proti zrušení cyklověže, vždyť je to, co nám ostatní města záviděla. Takových věží by mělo být po městě více.
18. 05. 2018 | Jana Rychtrmocová | Hradec Králové
Nesouhlasím s odstraněním cyklověže u hlavního nádraží.
18. 05. 2018 | Jana Kučerová | Hradec Králové
Cyklověž je jedna z mála velmi dobrých věcí v HK pro cyklisty, myslím si, že by se jich v HK hodilo víc. Alespoň se člověk nemusí bát tohoto, že přijde pro své kolo a na místě kde bylo je jen přeskřípnutý zámek. Rozhodně nerušit, ale naopak přidat jich vi

Podepsat tuto petici

Podpis je nutné potvrdit v doručeném mailu