Petice na podporu Klokánků
3961 signatures

Petice na podporu Klokánků

Author: Miloslava Procházková | Uploaded: 28.04.2014 | 3961 signatures
Share it with your friends

Klokánek je zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Fondu ohrožených dětí, které poskytuje dětem bez ohledu na věk, tj. od narození až do zletilosti, rodinnou péči, jestliže se o ně nemůže postarat jejich rodina.

Od počátku roku 2013, kdy nabyla účinnosti novela zákona o sociálně-právní ochraně dětí, která měla dostat děti z ústavů do rodin, řeší Klokánky existenční problémy. Většina dětí by v případě ekonomického zhroucení Klokánků musela být umístěna v ústavní výchově, protože pěstounských rodin je nedostatek.

Navíc podle této novely musí Klokánky snížit svou kapacitu maximálně na 28 míst, takže víc než stovce dětí akutně hrozí, že budou muset v letošním roce Klokánky opustit a jít do dětských domovů. Někteří sourozenci by dokonce byli rozděleni podle věku do různých ústavů. Novela o ochraně dětí by tak měla zcela opačný účinek, než se v době jejího projednávání tvrdilo.

Žádáme proto Ministerstvo práce a sociálních věcí a Parlament České republiky, aby se tímto problémem okamžitě zabývaly a zjednaly nápravu.

To whom will the petition be forwarded: Petice bude zaslána Ministerstvu práce a sociálních věcí ČR a Parlamentu České republiky

Petition signature must be confirmed in a subsequent e-mail.

Share it with your friends and acquaintances

Messages | 471

25. 12. 2015 | Lenka Necidová | Třebíč
Nový Rok je za dveřmi a věřme,že budeme dostatečně neoblomní v prosazování toho co je třeba,aby se mohlo pokračovat a né ustupovat. Všem lidem,kteří se celé roky podílí na vzniku a následném chodu Klokánku. SE NAŠE VLADA VEŘEJNĚ vysmála a jak je vidět,tak v tom hodlá pokračovat. Proto moc děkuji,těm kteří jste vydrželi a pokusíme se bojovat i v roce 2016.S pozdravem a vírou v srdci Lenka Necidová.
30. 10. 2014 | jan manek | tman
Doufam ze Vam to pomůže a udržíte se v tech Hostivicich
10. 10. 2014 | Jakub Jindra | Hostivice
Nesouhlasím se zrušením Klokánka. Na tuto organizaci nedáme sáhnout