Petice na podporu Klokánků

Petice na podporu Klokánků

Autor: Miloslava Procházková | vloženo: 28.04.2014 | 3960 podpisů
Sdílejte s přáteli

Klokánek je zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Fondu ohrožených dětí, které poskytuje dětem bez ohledu na věk, tj. od narození až do zletilosti, rodinnou péči, jestliže se o ně nemůže postarat jejich rodina.

Od počátku roku 2013, kdy nabyla účinnosti novela zákona o sociálně-právní ochraně dětí, která měla dostat děti z ústavů do rodin, řeší Klokánky existenční problémy. Většina dětí by v případě ekonomického zhroucení Klokánků musela být umístěna v ústavní výchově, protože pěstounských rodin je nedostatek.

Navíc podle této novely musí Klokánky snížit svou kapacitu maximálně na 28 míst, takže víc než stovce dětí akutně hrozí, že budou muset v letošním roce Klokánky opustit a jít do dětských domovů. Někteří sourozenci by dokonce byli rozděleni podle věku do různých ústavů. Novela o ochraně dětí by tak měla zcela opačný účinek, než se v době jejího projednávání tvrdilo.

Žádáme proto Ministerstvo práce a sociálních věcí a Parlament České republiky, aby se tímto problémem okamžitě zabývaly a zjednaly nápravu.

Komu bude petice předána: Petice bude zaslána Ministerstvu práce a sociálních věcí ČR a Parlamentu České republiky

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 471

25. 12. 2015 | Lenka Necidová | Třebíč
Nový Rok je za dveřmi a věřme,že budeme dostatečně neoblomní v prosazování toho co je třeba,aby se mohlo pokračovat a né ustupovat. Všem lidem,kteří se celé roky podílí na vzniku a následném chodu Klokánku. SE NAŠE VLADA VEŘEJNĚ vysmála a jak je vidět,tak v tom hodlá pokračovat. Proto moc děkuji,těm kteří jste vydrželi a pokusíme se bojovat i v roce 2016.S pozdravem a vírou v srdci Lenka Necidová.
30. 10. 2014 | jan manek | tman
Doufam ze Vam to pomůže a udržíte se v tech Hostivicich
10. 10. 2014 | Jakub Jindra | Hostivice
Nesouhlasím se zrušením Klokánka. Na tuto organizaci nedáme sáhnout