Petice za zavedení kamerových systémů na všech jatkách v ČR 10157 podpisů chybí 9843

Petice za zavedení kamerových systémů na všech jatkách v ČR

Požadujeme zavedení kamerových systémů na všech jatkách v České republice bez výjimky. Naše požadavky na změnu legislativy se opírají zejména o následující skutečnosti:

Kamerové systémy by mohly odradit od špatného a násilného zacházení se zvířaty, podporovaly snahu dodržovat správné postupy a předešly situacím, kdy se ke konzumentům dostane maso z nemocného zvířete (viz. situace v Polsku). Domníváme se, že spotřebitel by měl vědět, co jí a jakým procesem si zvíře před smrtí prošlo.

Kamery požadujeme na místech vykládání či vyhánění zvířat z transportního vozu, předporážkového ustájení zvířat a na místech usmrcování, vykrvení a následného stahování z kůže, vyvrhování a zbavování se jednotlivých částí těla.

Požadujeme, aby byl celý tento proces živě vysílán na webových stránkách jednotlivých jatek tak, aby se na něj kdokoliv mohl kdykoliv podívat. Vzorem může být např. společnost Hollandia, která pod heslem „jsme průhlední” vysílá online každou z částí svých činností.

Kamerové systémy neukončí utrpení na jatkách, ale budou cenným nástrojem běžným spotřebitelům k tomu, aby věděli, jak je nakládáno se zvířaty, které konzumují. Jatka nedovolují exkurze a jejich budovy jsou uzpůsobeny tak, že se nikdo nemá šanci o jejich činnosti nic dozvědět. Zvířata jsou odkázána na vůli zaměstnanců. Z pořízených záběrů a výpovědí zaměstnanců vyplývá, že jsou v některých případech zvířatům chvíle před smrtí znepříjemňovány.
Inspirací může být Francie a Velká Británie, kde jsou kamerové systémy na jatkách již zavedeny.

My, níže podepsaní, souhlasíme s textem Petice za zavedení kamerových systémů na všech jatkách v ČR.

Petice ke stažení: https://bit.ly/2SWyymf

Autor: Zvířata Nejíme | 10157 podpisů

Petice "Zvýšení rodičovského příspěvku" 13423 podpisů

Petice "Zvýšení rodičovského příspěvku"

Úřad vlády ČR

nábřeží Edvarda Beneše 4,
118 01 Praha 1

V Bouzově dne 19. 3. 2019

PETICE

„Zvýšení rodičovského příspěvku“

dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod
a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním

My, níže podepsaní občané České republiky, prostřednictvím této petice žádáme, aby Vláda České republiky (zejména ministerstvo práce a sociálních věcí) znovu projednalo zvýšení rodičovského příspěvku, tak že navýšení na 300 tisíc od ledna 2020 bude platné pro všechny občany aktivně pobírající rodičovský příspěvek v roce 2020. A to z důvodu, že zmiňovaný příspěvek se poskytuje v nezměněné výši již několik let. A především chceme, aby nově navýšení rodičovského příspěvku bylo stejné pro všechny pobírající občany a nově pobírající občany.

Děkujeme.

Za petiční výbor:

Martina Michalová, Bouzov 153, 78325 Bouzov

Žaneta Jefimovová, Františka lyska 1597/2, Ostrava Bělský les

Zuzana Kudličková, Tkalcovská 242, 79305 Moravský Beroun

Veronika Mejzrová, Olšany 439, 79814 Olšany u Prostějova

Zastupovat petiční výbor při jednání se státními orgány je oprávněn:

kterýkoliv člen petičního výboru (klauzule vyžadovaná §5, písm. 1 zák. č. 85/1990 Sb.)

Martina Michalová, Bouzov 153, 78325 Bouzov

Autor: Martina Michalová | 13423 podpisů

Petice za obnovení dobrovolnického venčení psů v útulku ve Valašském Meziříčí pro veřejnost. 507 podpisů chybí 2493

~~Starosta Robert Stržínek ze svého facebookového profilu obhajuje rozhodnutí města tím, že při venčení pejsků zodpovídá město, respektive Technické Služby za jakýkoliv incident což samozřejmě není pravda, kde v jejich podmínkách pro venčení psů ~~XII. Podmínky pro venčení psa bod č. 9 zní: Venčitel nese od okamžiku podepsání Dohody o venčení plnou odpovědnost za svěřené zvíře a odpovídá za všechny škody jim způsobené, jak útulku, třetím osobám, na cizím majetku, tak sobě  a zavazuje se případné škody uhradit.

Dále pan Stržínek apeluje na nahlášený útok psa na dobrovolného venčitele, kdy samotný ošetřovatel pustil problémovějšího psa bez náhubku.

Pokousaná dobrovolnice žádný útok nenahlásila a o dobrovolné venčení psů měla zájem dále.

O pejskovi spekulovali že jej uspí a zanedlouho zmizel. Na facebookových stránkách byl označen za adoptovaného, ale útulek odmítá komunikovat a objasnit zda je pejsek v pořádku a zda je opravdu u nové rodiny.

Dobrovolnické venčení pejsků má velice dobrý vliv na socializaci a přípravu pro adopci pejsků.

Roky to fungovalo a z 30-ti pejsků zbylo nakonec pejsků 6.

Vyjádření útulku ve Zlíně: V dobrovolnickém veřejném venčení převažují klady nad zápory. Je to velká pomoc jak pro ošetřovatele tak pro samotné pejsky.

~~My, níže podepsaní občané a dobrovolníci  na vyjádření města z 9.4.2018 o zákazu venčení veřejnosti apelujeme na Zastupitelsvo města:

-Žádáme město o informace k pejskovi jménem DRAK.

-Žádáme o opětovné obnovení dobrovolnického venčení pejsků v útulku ve Valašském Meziříčí

za těchto podmínek:

~~Jako zájemce o venčení psů se zavazuji a prohlašuji, že :

a) jsem dosáhl věku 18 let.
 b) mimo areál Útulku budu dodržovat platné právní předpisy, vč. obecně závazných vyhlášek a nařízení Statutárního města Valašské Meziříčí, které se vztahují na držitele psů nebo osoby doprovázející psa.
 c) při  venčení se budu řídit pokyny obsaženými v tomto prohlášení a pokyny  zaměstnanců útulku, budu dbát o bezpečnost zvířete, v žádném případě nebudu pouštět psa z vodítka a rovněž nikde neponechám psa uvázaného bez dozoru. Pokud je pes při převzetí z útulku opatřen náhubkem, nesmím jej po celou dobu venčení sejmout.
 d) se svěřeným psem budu zacházet šetrně a citlivě, při manipulaci nebudu používat násilí.
 e) budu se během venčení přiměřeně vyhýbat ostatním psům a zvířatům, abych předešel vzájemnému napadení (zranění).
 f) jsem byl přiměřeně poučen zaměstnancem útulku o povaze psa.
 g)  po dobu venčení plně za psa zodpovídám a případnou škodu z působenou útulku a škodu způsobenou  psem při venčení  v plné výši uhradím
 h)  beru na vědomí, že po zaměstnancích útulku mohu požadovat k venčení současně pouze      jednoho psa.
 ch) nesvěřím psa jiné osobě a to ani osobě blízké.
 i)   vrátím psa nejpozději 15 minut před koncem návštěvní doby Útulku, a to v den vydání psa k venčení.
 j)  budu bez prodlení informovat pracovníky Útulku, pokud pes způsobí během venčení   škodu,  případně se choval agresivně ke svému okolí.
 k)  jsem byl seznámen s Návštěvním a Provozním řádem Útulku

Prohlašuji, že s výše uvedenými pokyny a povinnostmi jsem byl seznámen, tyto beru na vědomí a jejich převzetí potvrzuji svým vlastnoručním podpisem.~~

- Žádáme o zrušení tohoto bodu v právech a povinostech dobrovolného venčitele:

~~XI. Práva a povinnosti návštěvníků útulku

~~4. Návštěvníci útulku jsou povinni dodržovat přísný zákaz fotografování a natáčení psů v areálu útulku.

Tento bod je zahrnut v bodě ~~2. a to se souhlasem ošetřovatele. Zastáváme názor že v době 21. století a internetových možností je fotografování a nahrávání videa pejska/pejsků velmi účinným nástrojem k případnému nalezení nového majitele pro pejsky či dočasnou péči a důraznější socializaci.

Měli by jste na tuto skutečnost dávat větší volnost aktivní veřejnosti.

Autor: Denis Rychtar | 507 podpisů

Petřín pro život 14 podpisů chybí 986

Petřín pro život

Petice

“Za zachování přirozené vegetace - vzrostlých stromů a keřů Petřína a za přísný zákaz nové zástavby na Petříně”

Petřín je chráněná přírodní památka (PP), evropsky významná lokalita (EVL) a bezesporu světový unikát - kousek divoké přírody obklopený skvostnou architekturou přímo v centru Prahy. Klid a ticho uprostřed pulzujícího rušného města.

My, níže podepsaní, prostřednictvím této petice požadujeme:

1) Zachovat Petřín pro rekreaci a regeneraci obyvatel Prahy: zachování vzrostlých stromů, přirozeně volně rostoucí zeleně a prostoru pro volně žijící živočichy

2) Zákaz realizace nové výstavby na Petříně ( Především ve Velké Strahovské zahradě, která je nyní v jednání)

3) Zákaz kácení stromů a keřů pro vznik nových cest a vyhlídek (Velká Strahovská zahrada, okolí Petřínských teras)

4) Ochranu biotopu přírodní památky Petřín -  fauny i flory. Respektování a nezasahování do míst, která jsou domovem volně žijících živočichů - Lobkovická zahrada. Při bezpečnostním zásahu do přirozeného biotopu Petřína požadujeme celoroční zoologický průzkum.

5) Stažení těžké zahradní techniky z Petřína, která mimo zpevněné cesty ničí kořenové systémy stromů

Petiční výbor:

Mgr. Jaroslav Cepák, Ph.D., Újezd 390/43, 118 00 Praha 1 - Malá Strana

Mgr. Romana Ertlová, Jánská 316/8, 118 00 Praha 1 - Malá Strana

ThDr. Kateřina Klasnová, Kosárkovo nábřeží 1, 118 00 Praha 1 - Malá Strana

Jan Čep, Úvoz 228/5, 118 00 Praha 1 - Malá Strana

Autor: Romana Ertlová | 14 podpisů

Petice na podporu připomínek HPP11 k územní studii v okolí metra Háje 75 podpisů chybí 325

Petice na podporu připomínek HPP11 k územní studii v okolí metra Háje

Já níže podepsaný se připojuji k připomínkám Hnutí pro Prahu 11 k územní studii čtvrťové centrum v okolí stanice metra Háje, Praha.

Plné znění připomínek Hnutí pro Prahu 11 (k 19.3.2019) je uvedeno na tomto odkazu:

Územní studie Háje řeší danou lokalitu nevyhovujícím způsobem – bez ohledu na limity území z hlediska dopravní infrastruktury, zatížení životního prostředí (hlukem a imisemi) a potřeby místních obyvatel (tj. doplnění veřejné vybavenosti a parkování). Domníváme se, že navrhovaný rozvoj území podle studie povede ke zhoršení životního prostředí a kvality bydlení v dané lokalitě a jejím okolí. Požadujeme tedy zásadní přepracování územní studie a zohlednění uvedených limitů a reálných potřeb místních obyvatel.

Zde uvádíme výčet hlavních problematických bodů územní studie:

-  nadměrné zahuštění okolí metra Háje bytovou a  kancelářskou zástavbou
-  výstavba obřích stavebních bloků v okolí kina Galaxie
-  přístavby ke stávajícím panelovým domům v ul. Kosmická
-  zbourání stávající pochozí zóny vč. garážového domu podél Opatovské (pro 1360 aut)
-  vybudování P+R pro 1000 vozidel u autobusového terminálu a přivedení další dopravy do území (zároveň je navrhováno snížení počtu jízdních pruhů na Opatovské)
-  nevymezení nových parků a zelených ploch (dokonce má dojít bez náhrady ke změně funkční plochy „ZP“ – zahrady a parky na „SV“ – všeobecně smíšené)

Musíme připomenout, že velkou část budoucí enormní zátěže má na svědomí úprava územního plánu U0888/2010 z éry starosty Mlejnského, která o několik stupňů zintenzivnila možnost využití území na nezastavěných parcelách vedle Finančního úřadu.

Odkaz na web Prahy 11 (informace + odkaz ke stažení studie):

Video z veřejného projednání studie na ZŠ K Milíčovu:

Přestože není závazným podkladem pro územní rozhodování, územní studie je podkladem neopominutelným a odchylné rozhodnutí je třeba v územním rozhodnutí zdůvodnit a prokázat, že bylo nalezeno z hlediska veřejných zájmů vhodnější nebo alespoň rovnocenné řešení.

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu. Vaše e-mailová adresa bude před odevzdáním petice vymazána.

Můžete si rovněž stáhnout text petice s podpisovým archem a sbírat podpisy i fyzicky. Petici lze např. vyvěsit na nástěnku u vás ve vchodech.

Na Magistrát můžete také zaslat Vaše připomínky k územní studii. Nezapomeňte připojit datum, vaše jméno a příjmení, datum narození, bydliště a podpis. Připomínky může podat každý, a to poštou na Odbor územního rozvoje Magistrátu hl. m. Prahy (Jungmannova 35/29, 110 00 Praha 1) do 30.4.2019.

Připomínky lze rovněž zanést do podatelny Magistrátu v Jungmannově ulici, anebo zaslat datovou schránkou na adresu: 48ia97h.

Hnutí pro Prahu 11

Ing. Jiří Štyler

Zakouřilova 776/82

149 00, Praha - Chodov

www.hpp11.cz

hpp11.praha@gmail.com

Autor: Aleš Kulhánek | 75 podpisů

Petice za rezignaci VV a vedení ČESKÉHO HOKEJE! 4 podpisy chybí 99996

Petice za rezignaci VV a vedení ČESKÉHO HOKEJE!

My , níže podepsaní fanoušci Českého hokeje vyjadřujeme hrubou nespokojenost s vedením ČSLH a jeho členů. Toto "sdružení" stojí za pádem národního týmu na velkých akcí ať už A-týmu tak i mládežnických týmů. Nejsme spokojeni s několika věcmi. Nejsme spokojeni s dosavadním systémem hokejové Chance ligy , kde se nesestupuje a kdy polovina ligy nemá o co hrát. Svaz uzavření argumentuje tím, že je to kvůli vyššímu počtu mladých hráčů v A-týmech. Odkdy má svaz "právo" klubům diktovat koho napsat na soupisku A-týmu? Od čeho jsou mládežnické soutěže když poté svaz nutí mladé hráče do Chance ligy. Tohle Chance lize rozhodně neprospěje! A nelíbí se nám ani dohady o budoucnosti soutěže. Nejsme spokojeni ani se současnou strukturou mládežnických soutěží. Český svaz ledního hokeje (ČSLH) totiž minulý týden opět vytvořil zcela nový systém soutěží pro sezonu 2019/20: ustanovil tzv. Juniorskou ligu akademií, které se mají účastnit všechny hokejové akademie a týmy Olomouce a Salzburgu. A dále dle názvu ponechal Extraligu juniorů, do které nabízí přihlášku týmům Havířova, Přerova, Vsetína a dalším 11 týmům od Písku a Ústí nad Labem až po Porubu a Kralupy. V praxi to znamená, že druhou nejvyšší soutěž „přejmenoval“ na extraligu. Tento krok považujeme za devastaci (nejen) mládežnického hokeje ale i celého Českého hokeje. Jsme si jisti, že tyto nesmyslné kroky (Ať už z let minulých nebo výše uvedených) stojí za propadem národních týmů. Proto žádáme vedení ČSHL v čele s předsedou Tomášem Králem k rezignaci. Stejně tak by měly na své funkce rezignovat členové Výkonného výboru ČSLH, kteří svými rozhodnutími tento chaos v praxi vytvářejí a ničí svými kroky Český hokej a ničí jeho pověst. Jsme si jisti že se Český hokej zvedne v momentě až tahle banda tupců rezignuje a potáhne do p....e.. Pojďme se všichni spojit a zachránit Český hokej od Krále a Lenera.

Autor: Petr Novák | 4 podpisy

PETICE ZA ZACHOVÁNÍ "RESTAURACE NA PODOLÍ" 1 podpis

PETICE ZA ZACHOVÁNÍ "RESTAURACE NA PODOLÍ"

Zastupitelstvo města Hradec nad Moravicí
Opavská 265
Hradec nad Moravicí

PETICE  ZA  ZACHOVÁNÍ  "RESTAURACE NA PODOLÍ".

Petici zastupuje František Hellebrand, nar. 4.4.1954, Hradec n/Mor. na Hrobkách 613.

My, občané Hradce nad Moravicí a místních částí i lidé odjinud, kteří máme k tomuto městu blízký vztah, žadáme, aby zůstal v centru města na ulici Podolské č.p. 308 zachován a obnoven s podporou města provoz zmíněné restaurace zvané “Babinec“.

Jedná se o budovu v centru Hradce nad Moravicí na pěší zóně, která má vyhlášenou tradici společenských zábav a provozu restaurace.
Vždy byla vyhlášeným místem nejen pro obědy návštěvníků města, rodinných oslav, svatebních a pohřebních hostin (kdy tato zakončení smutečních obřadů pro větší rodiny není kde uspořádat v takto dostupném místě poblíž hřbitova), společenských večerů, zábav a plesů.

Jeví se nám nerozumné koupit budovu s provozuschopnou kuchyní, jídelnou  a výčepem a toto všechno zlikvidovat pro přestěhování knihovny, jejíž plocha pro uživatelé se zvětší oproti návrhu v Národním domě jen o 1,5m2 s nemožností dalšího rozšíření. (v ND by bylo možné plochu rozšířit o dalších 42 m2 - Květinový ateliér)
Navíc by při provozu restaurace budova nevyžadovala žádný významný stavební zásah (pouze kosmetické úpravy fasády), ale pro umístění knihovny bude nutné zabezpečit nákladné odvlhčení tohoto prostoru. (Dle odborného vyjádření k ceně se jedná o „Výskyt vlhkosti části zdiva nad podlahami“)

Takové jednání bez posouzení přínosnosti ev. výhodnosti pro město odporuje § 38 odst.1 Zákona o obcích, podle kterého musí být majetek obce využíván účelně a hospodárně v souladu s jejími zájmy a úkoly vyplývajícími ze zákonem vymezené působnosti, přičemž obec je povinna pečovat o zachování a rozvoj svého majetku. Tuto obecnou zásadu nutno respektovat při rozhodování o jakékoliv majetkové dispozici.

Děkujeme za přehodnocení vašeho rozhodnutí ve prospěch občanů i návštěvníků města a zachování a obnovu provozu restaurace s kuchyní a jídelnou pro uspokojení této potřeby v našem městě.

Autor: František Hellebrand | 1 podpis