Petice za rezignaci VV a vedení ČESKÉHO HOKEJE! 4 podpisy chybí 99996

Petice za rezignaci VV a vedení ČESKÉHO HOKEJE!

My , níže podepsaní fanoušci Českého hokeje vyjadřujeme hrubou nespokojenost s vedením ČSLH a jeho členů. Toto "sdružení" stojí za pádem národního týmu na velkých akcí ať už A-týmu tak i mládežnických týmů. Nejsme spokojeni s několika věcmi. Nejsme spokojeni s dosavadním systémem hokejové Chance ligy , kde se nesestupuje a kdy polovina ligy nemá o co hrát. Svaz uzavření argumentuje tím, že je to kvůli vyššímu počtu mladých hráčů v A-týmech. Odkdy má svaz "právo" klubům diktovat koho napsat na soupisku A-týmu? Od čeho jsou mládežnické soutěže když poté svaz nutí mladé hráče do Chance ligy. Tohle Chance lize rozhodně neprospěje! A nelíbí se nám ani dohady o budoucnosti soutěže. Nejsme spokojeni ani se současnou strukturou mládežnických soutěží. Český svaz ledního hokeje (ČSLH) totiž minulý týden opět vytvořil zcela nový systém soutěží pro sezonu 2019/20: ustanovil tzv. Juniorskou ligu akademií, které se mají účastnit všechny hokejové akademie a týmy Olomouce a Salzburgu. A dále dle názvu ponechal Extraligu juniorů, do které nabízí přihlášku týmům Havířova, Přerova, Vsetína a dalším 11 týmům od Písku a Ústí nad Labem až po Porubu a Kralupy. V praxi to znamená, že druhou nejvyšší soutěž „přejmenoval“ na extraligu. Tento krok považujeme za devastaci (nejen) mládežnického hokeje ale i celého Českého hokeje. Jsme si jisti, že tyto nesmyslné kroky (Ať už z let minulých nebo výše uvedených) stojí za propadem národních týmů. Proto žádáme vedení ČSHL v čele s předsedou Tomášem Králem k rezignaci. Stejně tak by měly na své funkce rezignovat členové Výkonného výboru ČSLH, kteří svými rozhodnutími tento chaos v praxi vytvářejí a ničí svými kroky Český hokej a ničí jeho pověst. Jsme si jisti že se Český hokej zvedne v momentě až tahle banda tupců rezignuje a potáhne do p....e.. Pojďme se všichni spojit a zachránit Český hokej od Krále a Lenera.

Autor: Petr Novák | 4 podpisy

Petřín pro život 14 podpisů chybí 986

Petřín pro život

Petice

“Za zachování přirozené vegetace - vzrostlých stromů a keřů Petřína a za přísný zákaz nové zástavby na Petříně”

Petřín je chráněná přírodní památka (PP), evropsky významná lokalita (EVL) a bezesporu světový unikát - kousek divoké přírody obklopený skvostnou architekturou přímo v centru Prahy. Klid a ticho uprostřed pulzujícího rušného města.

My, níže podepsaní, prostřednictvím této petice požadujeme:

1) Zachovat Petřín pro rekreaci a regeneraci obyvatel Prahy: zachování vzrostlých stromů, přirozeně volně rostoucí zeleně a prostoru pro volně žijící živočichy

2) Zákaz realizace nové výstavby na Petříně ( Především ve Velké Strahovské zahradě, která je nyní v jednání)

3) Zákaz kácení stromů a keřů pro vznik nových cest a vyhlídek (Velká Strahovská zahrada, okolí Petřínských teras)

4) Ochranu biotopu přírodní památky Petřín -  fauny i flory. Respektování a nezasahování do míst, která jsou domovem volně žijících živočichů - Lobkovická zahrada. Při bezpečnostním zásahu do přirozeného biotopu Petřína požadujeme celoroční zoologický průzkum.

5) Stažení těžké zahradní techniky z Petřína, která mimo zpevněné cesty ničí kořenové systémy stromů

Petiční výbor:

Mgr. Jaroslav Cepák, Ph.D., Újezd 390/43, 118 00 Praha 1 - Malá Strana

Mgr. Romana Ertlová, Jánská 316/8, 118 00 Praha 1 - Malá Strana

ThDr. Kateřina Klasnová, Kosárkovo nábřeží 1, 118 00 Praha 1 - Malá Strana

Jan Čep, Úvoz 228/5, 118 00 Praha 1 - Malá Strana

Autor: Romana Ertlová | 14 podpisů

PETICE ZA ZACHOVÁNÍ "RESTAURACE NA PODOLÍ" 1 podpis

PETICE ZA ZACHOVÁNÍ "RESTAURACE NA PODOLÍ"

Zastupitelstvo města Hradec nad Moravicí
Opavská 265
Hradec nad Moravicí

PETICE  ZA  ZACHOVÁNÍ  "RESTAURACE NA PODOLÍ".

Petici zastupuje František Hellebrand, nar. 4.4.1954, Hradec n/Mor. na Hrobkách 613.

My, občané Hradce nad Moravicí a místních částí i lidé odjinud, kteří máme k tomuto městu blízký vztah, žadáme, aby zůstal v centru města na ulici Podolské č.p. 308 zachován a obnoven s podporou města provoz zmíněné restaurace zvané “Babinec“.

Jedná se o budovu v centru Hradce nad Moravicí na pěší zóně, která má vyhlášenou tradici společenských zábav a provozu restaurace.
Vždy byla vyhlášeným místem nejen pro obědy návštěvníků města, rodinných oslav, svatebních a pohřebních hostin (kdy tato zakončení smutečních obřadů pro větší rodiny není kde uspořádat v takto dostupném místě poblíž hřbitova), společenských večerů, zábav a plesů.

Jeví se nám nerozumné koupit budovu s provozuschopnou kuchyní, jídelnou  a výčepem a toto všechno zlikvidovat pro přestěhování knihovny, jejíž plocha pro uživatelé se zvětší oproti návrhu v Národním domě jen o 1,5m2 s nemožností dalšího rozšíření. (v ND by bylo možné plochu rozšířit o dalších 42 m2 - Květinový ateliér)
Navíc by při provozu restaurace budova nevyžadovala žádný významný stavební zásah (pouze kosmetické úpravy fasády), ale pro umístění knihovny bude nutné zabezpečit nákladné odvlhčení tohoto prostoru. (Dle odborného vyjádření k ceně se jedná o „Výskyt vlhkosti části zdiva nad podlahami“)

Takové jednání bez posouzení přínosnosti ev. výhodnosti pro město odporuje § 38 odst.1 Zákona o obcích, podle kterého musí být majetek obce využíván účelně a hospodárně v souladu s jejími zájmy a úkoly vyplývajícími ze zákonem vymezené působnosti, přičemž obec je povinna pečovat o zachování a rozvoj svého majetku. Tuto obecnou zásadu nutno respektovat při rozhodování o jakékoliv majetkové dispozici.

Děkujeme za přehodnocení vašeho rozhodnutí ve prospěch občanů i návštěvníků města a zachování a obnovu provozu restaurace s kuchyní a jídelnou pro uspokojení této potřeby v našem městě.

Autor: František Hellebrand | 1 podpis

Petice proti jakýmkoliv změnám ve fungování SPC Demlova v Jihlavě 693 podpisů chybí 29307

Petice proti jakýmkoliv změnám ve fungování SPC Demlova v Jihlavě

Petice rodičů a klientů, zainteresované veřejnosti, pedagogických pracovníků, odborných lékařů proti jakýmkoliv změnám ve fungování SPC Demlova 28, Jihlava.
Pokud nesouhlasíte se změnami, které se plánují se stávajícím SPC, připojte se.

Byla jsem klientkou SPC Demlova 28, v nelehké době, kdy jsem z plného zdraví přešla do plné invalidity. Závažné onemocnění u dívky v 7. třídě je velmi náročné na psychiku. Procházela jsem stádii přijetí a nepřijetí diagnózy spolu s celou moji rodinou.  V té době jsem odmítala kontakt s okolním prostředím a uzavřela jsem se doma. Ze zpětného pohledu jako zásadní vidím, že mě v této kritické době kontaktovaly pracovnice SPC Demlova 28. Začala jsem věřit, že nabízené terapeutické směry a dlouhodobá kvalitní podpora SPC mě navrátí nazpět do života. Často jsem pobývala v nemocničním prostředí, proto jsem ocenila absolutně odlišné prostředí zde.

Velmi podstatné pro mě bylo, že jsem v tomto prostředí získala pro mne tolik zásadní intimitu. Na tomto pracovišti mě postupně začaly zapojovat do běžného života i s mým handicapem. Mohla jsem s podporou SPC dokončit ZŠ, následně pak vystudovat SŠ. Na začátku této cesty jsem si neuměla představit, že budu vést plnohodnotný život jako matka a žena.

Proto chci svou peticí za sebe, za své pedagogy s kterými jsem v kontaktu, kamarády z SPC, podpořit fungující, odborné, bezbariérové zařízení v příjemném prostředí ve stávající podobě, tak aby se nic neměnilo. Pokud sdílíte podobné pocity, připojte se.

Čeho se obávám konkrétně:

- snížení kvality odborné péče , vyhovuje mi pracoviště, kam přijdu se svým dítětem a zažívám pocit intimity mezi mnou dítětem a psychologem a speciálnám pedagogem. To je pro mě zásadní/ 30. let se vyvíjela koncepce tohoto výjimečného pracoviště založena na úzké spolupráci mikrotýmu/
- snížení propojení teorie a praxe /speciálně pedagogická a psychologická péče konkrétně v pracovnách i ve třídách mateřské školy, ověřování inovativních metodických postupů na cílové skupiny ve třídách/
- dojde ke ztrátě koncepčně vybudovaných odborných pracoven, které jsou denně využívány všemi klienty /rehabilitace, trampoterapie, prostorová orientace na zahradě, multifunkční smyslová prolézačka, keramika.../
- pracoviště realizované na základě dlouhodobé vize dítě v přirozeném hravém prostředí, při zachování intimity, které nepřipomíná nemocniční prostředí, kterém jsme museli projít dítě nezažilo pocit strachu, protože nabízené prostory plně vyhovují dítěti
- v SPC se nacházejí odborníci, za kterými se vracím ráda i z Prahy, stále si doplňují vědomosti a zůstávají lidští
- funkčnost zařízení je zajištěna konkrétními lidmi, kteří sdílejí společné vize a hodnoty

Autor: Olga Lenártová | 693 podpisů

Petice na podporu připomínek HPP11 k územní studii v okolí metra Háje 75 podpisů chybí 325

Petice na podporu připomínek HPP11 k územní studii v okolí metra Háje

Já níže podepsaný se připojuji k připomínkám Hnutí pro Prahu 11 k územní studii čtvrťové centrum v okolí stanice metra Háje, Praha.

Plné znění připomínek Hnutí pro Prahu 11 (k 19.3.2019) je uvedeno na tomto odkazu:

Územní studie Háje řeší danou lokalitu nevyhovujícím způsobem – bez ohledu na limity území z hlediska dopravní infrastruktury, zatížení životního prostředí (hlukem a imisemi) a potřeby místních obyvatel (tj. doplnění veřejné vybavenosti a parkování). Domníváme se, že navrhovaný rozvoj území podle studie povede ke zhoršení životního prostředí a kvality bydlení v dané lokalitě a jejím okolí. Požadujeme tedy zásadní přepracování územní studie a zohlednění uvedených limitů a reálných potřeb místních obyvatel.

Zde uvádíme výčet hlavních problematických bodů územní studie:

-  nadměrné zahuštění okolí metra Háje bytovou a  kancelářskou zástavbou
-  výstavba obřích stavebních bloků v okolí kina Galaxie
-  přístavby ke stávajícím panelovým domům v ul. Kosmická
-  zbourání stávající pochozí zóny vč. garážového domu podél Opatovské (pro 1360 aut)
-  vybudování P+R pro 1000 vozidel u autobusového terminálu a přivedení další dopravy do území (zároveň je navrhováno snížení počtu jízdních pruhů na Opatovské)
-  nevymezení nových parků a zelených ploch (dokonce má dojít bez náhrady ke změně funkční plochy „ZP“ – zahrady a parky na „SV“ – všeobecně smíšené)

Musíme připomenout, že velkou část budoucí enormní zátěže má na svědomí úprava územního plánu U0888/2010 z éry starosty Mlejnského, která o několik stupňů zintenzivnila možnost využití území na nezastavěných parcelách vedle Finančního úřadu.

Odkaz na web Prahy 11 (informace + odkaz ke stažení studie):

Video z veřejného projednání studie na ZŠ K Milíčovu:

Přestože není závazným podkladem pro územní rozhodování, územní studie je podkladem neopominutelným a odchylné rozhodnutí je třeba v územním rozhodnutí zdůvodnit a prokázat, že bylo nalezeno z hlediska veřejných zájmů vhodnější nebo alespoň rovnocenné řešení.

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu. Vaše e-mailová adresa bude před odevzdáním petice vymazána.

Můžete si rovněž stáhnout text petice s podpisovým archem a sbírat podpisy i fyzicky. Petici lze např. vyvěsit na nástěnku u vás ve vchodech.

Na Magistrát můžete také zaslat Vaše připomínky k územní studii. Nezapomeňte připojit datum, vaše jméno a příjmení, datum narození, bydliště a podpis. Připomínky může podat každý, a to poštou na Odbor územního rozvoje Magistrátu hl. m. Prahy (Jungmannova 35/29, 110 00 Praha 1) do 30.4.2019.

Připomínky lze rovněž zanést do podatelny Magistrátu v Jungmannově ulici, anebo zaslat datovou schránkou na adresu: 48ia97h.

Hnutí pro Prahu 11

Ing. Jiří Štyler

Zakouřilova 776/82

149 00, Praha - Chodov

www.hpp11.cz

hpp11.praha@gmail.com

Autor: Aleš Kulhánek | 75 podpisů

Zachraňme park Sadová 94 podpisů

Zachraňme park Sadová

Petice podle § 1 zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním určená Zastupitelstvu statutárního města Brna a Zastupitelstvu městské části Brno-Královo Pole.

Park Sadová – nový park pro Brno je jedním z vítězných projektů participativního rozpočtu města Brna v ročníku 2018. Projekt získal souhlasná stanoviska všech potřebných odborů a díky hlasům obyvatel Brna obsadil vítězné deváté místo z celkových 133 zúčastněných. I přesto všechno by měl nyní ustoupit další bytové zástavbě.

Město Brno nechalo vypracovat urbanistickou studii, která mimo jiné řeší budoucí využití pozemku č. 19, k.ú. Sadová. Místo navrhovaného parku a zeleně zde mají vzniknout nové pozemky pro účely výstavby zejména bytových domů a silnice spojující Sadovou a Lesnou vedoucí přes zelené údolí oddělující tyto dvě městské části. Park Sadová by se podle stanoviska města měl přesunout na pozemek č. 102/1, k.ú. Sadová. Tento pozemek je pro park zcela nevhodný – nevhodného tvaru, ale především sousedící s frekventovanou silnicí, která je v rozporu s hlavní myšlenkou projektu – místo pro klidný odpočinek a dětské hřiště. Všechny ostatní vhodné pozemky v této lokalitě již jsou nebo v blízké budoucnosti přejdou do rukou soukromých investorů.

Cílem této petice není blokovat další rozvoj Sadové – navrhovaný park Sadová zabírá pouze zlomek pozemku č. 19 a nevylučuje jeho další využití. Chceme však, aby se o dalším využití pozemku vedla veřejná diskuze a město nejednalo jednostranně bez přihlédnutí k potřebám a názorům lidí, kteří na Sadové skutečně žijí.

Nepromarněme možná poslední příležitost pro vybudování parku a další občanské vybavenosti na Sadové a připojme svůj podpis pod tento petiční arch.

My, níže podepsaní, požadujeme, aby statutární město Brno:

1. Postavilo park Sadová na pozemku č. 19 k.ú. Sadová a jeho realizace proběhla v roce 2019 – v souladu s vítěznou podobou projektu v participativním rozpočtu Dáme na vás.
2. Vyvolalo veřejnou diskusi o dalším využití pozemku č. 19 k.ú. Sadová a přihlédlo k připomínkám místních obyvatel.

Děkujeme za podporu.

Za petiční výbor:

Petr Biedermann, Kumpoštova 9, 612 00 Brno

Michal Škerle, Gustava Broma 88, 612 00 Brno

Petiční výbor může zastupovat jakýkoli člen petičního výboru.

Autor: Petr Biedermann | 94 podpisů