Chceme čistý vzduch

Chceme čistý vzduch

Autor: Petr Petřík | vloženo: 06.10.2017 | 80 podpisů
Sdílejte s přáteli

Záměrem této petice je požadavek na zajištění kvality ovzduší v Čelákovicích. Dosavadní provedená měření kvality ovzduší ukázala, že největším problémem našeho města je, mimo jiné, prašnost způsobená jemným polétavým prachem. Jeho koncentrace opakovaně překročily doporučené limity. K jednoznačnému určení původce a k odbornému návrhu nápravy nám chybí dlouhodobé měření hlavních škodlivin v ovzduší. Chtěli bychom v rámci
partnerství občanů, města Čelákovice a Středočeského kraje zajistit dlouhodobé nezávislé měření ovzduší a také dosáhnout zpřísnění emisních limitů podniku TOS-MET slévárna, a. s.

My, níže podepsaní občané, vyjadřujeme touto cestou nespokojenost s opatřeními na zajištění kvality ovzduší v Čelákovicích. V této souvislosti žádáme od krajských zastupitelů spolupráci a partnerství v oblasti:

- finanční spoluúčast na provedení nezávislého, dlouhodobého a online přístupného měření kvality ovzduší včetně systému včasného varování
obyvatel a škol,

- iniciaci podání podnětu na přezkum integrovaného povolení podniku TOS-MET slévárna, a.s. vydávaného Krajským úřadem Středočeského kraje.

My, níže podepsaní členové petičního výboru, určujeme dr. Petra Petříka, aby nás zastupoval ve styku se zastupitelstvem Středočeského kraje.

Petiční výbor ve složení:
RNDr. Petr Petřík, Ph.D., Náměstí 5. května 2055, 250 88 Čelákovice
Věra Šebestová, V Zátiší 562/11, 250 88 Čelákovice
Helena Babická, Matěje Červenky 1615, 250 88 Čelákovice

22.09.2018 07:12

Krajský úřad Středočeského kraje se dohodl s Českým hydrometeorologickým úřadem na celoročním měření kvality ovzduší v Čelákovicích. To je částečný úspěch, ale neusněme na vavřínech a připojujme podpisy dál, ať o petici mohou jednat radní Středočeského kraje (zatím máme kolem pětistovky podpisů z potřebné poloviny).

Komu bude petice předána: zastupitelstvu Středočeského kraje

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 3

10. 10. 2018 | Eva Bačová | Čelákovice
I já se připojuji.Bydlíme naproti TOSU.Máme i malá vnoučata.Chceme pro sebe ,pro ně,ale i pro ostatní lidi čistý vzduch.Když je vítr vane to až do Jiřiny a vlasně po celých Čelákovicích.To by si kompetentní lidi měli uvědomit.
25. 03. 2018 | Pavel Kušnir | Čelákovice
Jsem pro zruseni slevarny, ten smrad je nechutny.
24. 03. 2018 | Jarka Matoušková | Čelákovice
Děkuji

Podepsat tuto petici

Podpis je nutné potvrdit v doručeném mailu