Chceme čistý vzduch

Chceme čistý vzduch

Autor: Petr Petřík | vloženo: 06.10.2017 | 92 podpisů
Sdílejte s přáteli

Záměrem této petice je požadavek na zajištění kvality ovzduší v Čelákovicích. Dosavadní provedená měření kvality ovzduší ukázala, že největším problémem našeho města je, mimo jiné, prašnost způsobená jemným polétavým prachem. Jeho koncentrace opakovaně překročily doporučené limity. K jednoznačnému určení původce a k odbornému návrhu nápravy nám chybí dlouhodobé měření hlavních škodlivin v ovzduší. Chtěli bychom v rámci
partnerství občanů, města Čelákovice a Středočeského kraje zajistit dlouhodobé nezávislé měření ovzduší a také dosáhnout zpřísnění emisních limitů podniku TOS-MET slévárna, a. s.

My, níže podepsaní občané, vyjadřujeme touto cestou nespokojenost s opatřeními na zajištění kvality ovzduší v Čelákovicích. V této souvislosti žádáme od krajských zastupitelů spolupráci a partnerství v oblasti:

- finanční spoluúčast na provedení nezávislého, dlouhodobého a online přístupného měření kvality ovzduší včetně systému včasného varování
obyvatel a škol,

- iniciaci podání podnětu na přezkum integrovaného povolení podniku TOS-MET slévárna, a.s. vydávaného Krajským úřadem Středočeského kraje.

My, níže podepsaní členové petičního výboru, určujeme dr. Petra Petříka, aby nás zastupoval ve styku se zastupitelstvem Středočeského kraje.

Petiční výbor ve složení:
RNDr. Petr Petřík, Ph.D., Náměstí 5. května 2055, 250 88 Čelákovice
Věra Šebestová, V Zátiší 562/11, 250 88 Čelákovice
Helena Babická, Matěje Červenky 1615, 250 88 Čelákovice

22.09.2018 07:12

Krajský úřad Středočeského kraje se dohodl s Českým hydrometeorologickým úřadem na celoročním měření kvality ovzduší v Čelákovicích. To je částečný úspěch, ale neusněme na vavřínech a připojujme podpisy dál, ať o petici mohou jednat radní Středočeského kraje (zatím máme kolem pětistovky podpisů z potřebné poloviny).

14.12.2018 12:12

Dne 12.12. 2018 jsme za petiční výbor předali další archy s podpisy zástupci Krajského úřadu Středočeského kraje s požadavkem na iniciaci podání podnětu na přezkum integrovaného povolení podniku TOS-MET slévárna, a.s. Zároveň jsme poděkovali panu náměstkovi hejtmanky i pracovníkům ČHMÚ za dva sekvenční vzorkovače, které budou od 1.1.2019 po celý rok měřit prachové částice PM10, včetně benzo(a)pyrenu u MŠ Sluníčko v Čelákovicích.

Hodnoty budou součástí informačního systému kvality ovzduší, ale součástí smogového varovneho regulačního systému nebudou, protože zveřejňování naměřených dat bude probíhat s asi měsíčním zpožděním. Identifikace zdrojů znečištění nebude bohužel na základě tohoto měření možná.

Petr Petřík a Helena Babická, členové petičního výboru petice Chceme čistý vzduch!

Komu bude petice předána: zastupitelstvu Středočeského kraje

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 32

25. 03. 2018 | Pavel Kušnir | Čelákovice
Jsem pro zruseni slevarny, ten smrad je nechutny.
+2 | -0
30. 05. 2019 | alex wilson | brisbane
Through the RPL report, they can convince the assessing authority that they have a strong work experience and have acquired enough and more practical knowledge through specific projects. Working as a bridge, the report traverses the distance between having a valid ICT qualification to having the desired experience. When professionals from the ICT domain and RPL writers collaborate to churn unique and impactful reports for your visa application, you have nothing to worry about. So reach out to us at WriteCDR. rpl australia
acs rpl
+1 | -0
09. 05. 2019 | Amalia Jones Amalia | Deerfield Beach
Nice information! thanks for sharing this informative content with us. We are the leading online educational portal that provides services especially for students. For more information on this services click on the link provided.

MyMathLab Answers
MyStatLab Answers
Online Class Help
Take My Online Class