Žádost o zajištění bezpečnosti žáků a studentů navštěvujících ZŠ J. Š. Baara, Jírovcova 1793, České
132 podpisů dosaženo

Autor: Otakar Strunecký | vloženo: 05.09.2024 | 132 podpisů
Sdílejte s přáteli

Vážení,

my, níže podepsaní, se na Vás obracíme se žádostí o zvýšení bezpečnosti dětí a mládeže navštěvujících Základní školu J. Š. Baara a Gymnázuim Jírovcova v Č. Budějovicích.

Situace v okolí škol je znepokojivá a vyvolává otázky nad absencí jakýchkoli dopravních opatření, která by zajistila bezpečnost nejzranitelnějších účastníků silničního provozu – dětí. V současné době není na příchodu ke škole jediný přechod pro chodce, zatímco je ke škole směrována velká část dopravního provozu z okolní čtvrti prostřednictvím systému jednosměrek. Každé ráno dochází k naprostému zmatku, kdy jsou děti nuceny vbíhat pod kola projíždějících automobilů a přebíhat mezi nimi bez možnosti bezpečně a bez porušování pravidel silničního provozu přejít ulici ke vchodu do školy.

Absurdnost této situace vyniká v porovnání s moderními přechody pro chodce před jinými ZŠ v Českých Budějovicích, které navíc celoročně využívají asistence strážníků či dobrovolníků.

Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem Vás žádáme, aby byla co nejdříve přijata opatření k zajištění bezpečnosti dětí na úrovni odpovídající 21. století. Žádáme zavedení dopravních opatření, která zvýší bezpečnost silničního provozu v okolí školy, a to nejlépe pomocí přechodu pro chodce, nebo ideálně prostřednictvím zavedení institutu tzv. „školní ulice“, jak je to běžné v mnoha civilizovaných evropských zemích.

Věříme, že ochrana života a zdraví našich dětí je prioritou, a žádáme o urychlené řešení této situace.

Komu bude petice předána: truhlarovah@c-budejovice.cz

Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Sdílejte s přáteli a známými

Vzkazy | 5

11. 09. 2024 | Karolína Žáková | České Budějovice
Chodila jsem sama to této školy, chodí tam ten i můj bratr a už několikrát se málem stalo ze někoho srazili. Myslím jsi ze zřídit tam přechod by bylo pro všechny nejlepší. Pro děti, rodiče a další osoby.
10. 09. 2024 | Hana Brdková | České Budějovice
Rozhodně všechny snahy o zklidnění dopravy v centru města plně podporuji. Město bezpečné pro děti=příjemnější místo pro všechny.
10. 09. 2024 | Lenka Šindelářová | České Budějovice
Mé dítě školu navštěvuje a je pravda, že je to o strach nechávat ho chodit samotné. Je to velmi vytížená křižovatka a spousta bezohledných řidičů,co nerespektují,zezje tam škola a děti. Budu ráda za každé zlepšení situace.
06. 09. 2024 | Anna Šlechtová | České Budějovice
Díky, dopravní situace v naší čtvrti je v ranní špičce na pováženou.

Podepsat tuto petici

Podpisy | 132 (+11 nepotvrzených)

Podpisový arch v PDF
  • Údaje podepisujícího nezveřejněny