Zákaz vjezdu nákladních automobilů nad 12 tun 11 signatures remaining 139

Zákaz vjezdu nákladních automobilů nad 12 tun

PETICE

dle čl. 18 Listiny základních svobod a zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním

Petice za zklidnění provozu, bezpečnost chodců a omezení nákladní automobilové dopravy nad 12 tun ve městě Lázně Bělohrad.

Příjemce: Městský úřad Lázně Bělohrad

Tvůrce: Alena Timková, Kotykova alej 205, Lázně Bělohrad

Vážený pane starosto,

Obracíme se na Vás jako obyvatelé města Lázně Bělohrad, především ulic Lázeňská, T. G. Masaryka a Kotykova alej s otevřeným dopisem – peticí, ve kterém sdělujeme naše obavy nad dopravní situací ve městě po zavedení zpoplatnění silnic I.třídy.

V posledních dvou měsících jsme zaznamenali zhoršení dopravní situace v našem městě. Týká se to zejména ulic Lázeňská, T. G. Masaryka a Kotykova alej.

Zhoršení situace spočívá v několika aspektech :
- silnice 2. třídy je využívána nadměrnou kamionovou a nákladní dopravou. Hlavním problémem je, že silnice 2. a 3. třídy nejsou ze své povahy určeny pro provoz kamionů a těžkých nákladních vozidel. Závažnějším problémem je, že silnice č. 284 prochází lázeňským územím, kamiony projíždí přímo pod okny lázeňských domů (hotel Grand, hotel Janeček, vila Karluška, vila Stefanie, penzion Věžička a hotel Bohumilka);
- kamiony jezdí zároveň přes železniční přejezd a po nově zrekonstuované silnici v ulici Kotykova alej;
- kamiony projíždí pod okny blízko stojící mateřské školy.

V důsledku toho dochází zejména k ohrožení zdraví a bezpečí všech, kteří se pohybují kolem komunikace a to zejména z důvodu hlučnosti a kouřivosti kamionů. Dále dochází ke znehodnocení technického stavu okolních domů, neboť těžká kamionová doprava a nákladní vozidla způsobují otřesy a chvění, které není absorbováno podkladem vozovky a je tedy přenášeno na okolní budovy. V důsledku toho dochází ke znehodnocení majetku, neboť se objevují praskliny a trhliny v omítkách a zdech! Snížení kvality života všech, zejména pak v ulicích Lázeňská, T. G. Masaryka a Kotykova alej není také zanedbatelné.

Vzhledem k výše uvedenému Vás proto vyzýváme, abyste situaci začali řešit. Dle našeho názoru existuje několik efektivních způsobů řešení, které by měly vést k zákazu a omezení vjezdu těžkých nákladních vozidel do města:
- umístění dopravního značení „Zákaz vjezdu NA nad 12 tun“ na trase Miletín – Lázně Bělohrad (část úseku silnice II. třídy číslo 284) a na trase Lázně Bělohrad – Jičín (celý úsek silnice II. třídy číslo 501),
- častější kontrola orgánů Policie ČR v našem městě ohledně dodržování zákazu vjezdu NA nad 12 tun.

Měli bychom začít vyvíjet tlak na Krajský úřad v Hradci Králové, Odbor dopravy v Jičíně a rovněž Policii ČR v Jičíně, která se k návrhu umístit zákazové značky staví odmítavě.

Tento otevřený dopis – petice je adresována zejména panu starostovi a zastupitelům města Lázně Bělohrad.

Očekáváme, že povedete a vyvoláte diskusi na toto téma na některém ze zasedání zastupitelstva. Přílohou tohoto dopisu je seznam všech, kteří s podporou neváhali.

Za obyvatele města Lázně Bělohrad

Alena Timková, Kotykova alej 205, Lázně Bělohrad

Author: Alena Timková | 11 signatures

Petice za odstoupení Mgr. Roberta Nováka, ředitele Gymnázia J. K. Tyla 283 signatures

Petice za odstoupení Mgr. Roberta Nováka, ředitele Gymnázia J. K. Tyla

My, níže podepsaní, prostřednictvím této petice žádáme odstoupení Mgr. Roberta Nováka, ředitele Gymnázia J. K. Tyla.

Velice nás, jako absolventy, mrzí, že musíme přihlížet dlouhodobé šikaně učitelů a studentů, která se na Gymnáziu odehrává. Máme velký zájem na tom, aby se Gymnázium J. K. Tyla opět stalo prestižní školou, jako tomu bylo dříve.

Nelíbí se nám, že studenti ani učitelé nemohou projevit svůj vlastní názor. Když tak učiní, jsou ze školy vyhozeni a nahrazeni mladšími, méně zkušenějšími nebo jinak potrestáni. Myslíme si, že si zaslouží, aby se s nimi jednalo důstojně a aby v čele Gymnázia stál morální člověk, který bude ctít svobodu, bude chovat toleranci a úctu k ostatním a bude podporovat rozvoj studentů, učitelů, a tím i celé školy.

Dlouhodobě jsme mlčky přihlíželi dění na gymnáziu. Poslední události (pokračující odcházení kvalitních učitelů či anonymní dopisy sepsané současnými studenty GJKT vyvěšené na půdě školy) nás donutily učinit tento krok.

Domníváme se, že zacházení stávajícího ředitele GJKT s učiteli a studenty velmi poškodilo pověst Gymnázia. Žádáme proto jeho odstoupení. Pro studenty a učitele požadujeme ředitele, který s nimi bude jednat důstojně, bude respektovat jejich názory a opět pozvedne pověst Gymnázia.

Děkujeme.

Za absolventy Gymnázia J. K. Tyla